Ruleta online, poarta ta spre magia cazinourilor

Jocuri Ruleta Online

Jocul de ruletă este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazinou. Descoperită în urmă cu mai bine de trei secole, acesta a ajuns astăzi una dintre piesele de rezistență ale cazinourilor din întreaga lume, fascinând jucătorii prin regulile ei simple. Trebuie spus însă că jocul nu a fost inventat de la început ca fiind de noroc. Istoria acesteia se bazează pe un experiment nereușit al fizicianului Blaise Pascal, care dorea să pună la punct o mașinărie capabilă să se propulseze fără nicio forță din exterior. Din nefericire, experimentul său a eșuat, legenda spunând că un prieten de-al său a văzut în mașinăria pusă la punct de Pascal un ingenios mod de a face bani în saloanele regale de la acea vreme. Astfel a luat formă ruleta, cu căsuțele ei numerotate și cu bila argintie care anunță numărul norocos odată ce se oprește pe unul dintre cele 36 de lăcașe.

Cum funcționează ruleta 

La bază, ruleta este un joc extrem de simplu, care este compus din două părți principale: roata și masa de joc. Roata este numerotată de la 1 la 36, în căsuțe colorate alternativ, în roșu și negru. La acestea a fost adăugată ulterior cifra zero, care de obicei este colorată în alb sau în verde. Regula de bază este intuirea numărului câștigător, care de obicei este reprezentat de căsuța pe care se oprește bila lansată de crupier pe roata în mișcare. În rest, regulile jocului sunt aceleași de sute de ani. Astăzi, el a evoluat sub forma jocului online, care este pus la dispoziția tuturor prin intermediul cazinourilor virtuale.

Câte tipuri există?

Odată cu trecerea timpului, jocul a evoluat, ajungând astăzi la ruleta europeană, la cea americană sau la cel de tip pinball, care îmbină unele dintre cele mai iubite jocuri întâlnite în sălile de distracții. Modelul european păstrează regulile clasice, de pe vremea lui Pascal, variantele online aducându-i acesteia multiple alte facilități. Astfel, la jocurile online ai posibilitatea de a-ți alege unghiul de vizualizare, precum și de a-ți fixa viteza de rotire. De asemenea, ai posibilitatea de a fixa un nivel al mizei, precum și de a juca total gratis. Acest lucru este disponibil doar în cazul ruletei online, câtă vreme, la cazinourile în fizic, fiecare rundă la care participi necesită un efort financiar din partea ta. Un alt joc avut la dispoziție este tipul american. Aceasta nu diferă foarte mult de cel clasic, singura deosebire fiind adăugarea unei a doua căsuțe pentru cifra zero, făcând astfel jocul mai palpitant și cu câștiguri net superioare.

Cât privește restul regulilor, acestea s-au păstrat aproape intacte în decursul timpului. Astfel, la acest joc online poți paria pe un număr sau pe două, dar și pe grupuri mai mari, de patru sau de opt numere. De asemenea, poți paria pe o linie de 12 numere sau pe un sector, caz în care suma ta va fi triplată în caz de câștig. Pentru cei care doresc doar să-și dubleze suma de joc în câteva secunde, aceștia au la dispoziție posibilitatea de a paria pe culoare – roșu sau negru, pe numerele par/impar sau pe numerele mici/mari.