Cele mai uzuale jocuri ruletă de pe cazinourile virtuale

jocuri de ruleta

Jocul de ruletă este unul dintre cele mai răspândite jocuri de cazinou din zilele noastre. Inventată cu mai bine de trei secole în urmă, ruleta a ajuns astăzi să fie piesa principală de atracție în cazinourile în fizic și nu numai. Motivele sunt lesne de înțeles. În primul rând, designul acesteia este unul atrăgător, axul ruletei cu cap strălucitor, în unele locații construit chiar din metale prețioase, poate fi asociat simbolului puterii și al potenței financiare al celor care practică jocuri ruletă. În realitate însă, avem astăzi la dispoziție o gamă întreagă de jocuri mai mult decât accesibile, ce pot fi jucate chiar cu bani puțini. Acesta este avantajul jocurilor de ruletă online, unde câștigurile sunt neplafonate, după cum nici participarea la joc nu impune vreo sumă exorbitantă. Tot ceea ce trebuie să faci este să te înscrii pe site-ul unui cazinou online și să accesezi jocul dorit, după depunerea unei sume minime în cont.

Ce versiuni de jocuri ruletă există

În ciuda aparențelor, jocul de ruletă a cunoscut o oarecare evoluție în decursul timpului. Reguile sale au rămas aproximativ aceleași, astfel că scopul principal la jocuri ruletă este intuirea numărului câștigător afișat de bila care se oprește pe cadranul rotitor. Ruleta clasică, al începuturile ei, avea inscripționate 36 de numere, după care a fost adăugată și cifra zero, considerat numărul băncii. În ciuda legendelor care circulă în jurul acestei noutăți, cifra zero nu îți aduce câștiguri suplimentare și nici nu are vreo semnificație aparte. Se poate paria pe zero, la fel ca pe orice alt număr de pe cadranul rotitor, iar suma mizată de tine va avea un factor de multiplicare de 35. De asemenea, sunt unele versiuni sau cazinouri online la care parierea pe cifra zero în mod repetat și câștigarea rundei îți pot aduce premii substanțiale, asemănătoare jackpoturilor pe care le întâlnim la jocurile de tip slot. Astfel, există versiuni la care prinderea a două sau trei runde pe zero îți poate aduce premii de mii de dolari.

Ruleta europeană

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri ruletă întâlnite pe cazinourile online este ruleta europeană. Cu un singur zero prezent pe cadranul ruletei, acesta păstrează atât grafica, precum și regulile de joc ruletei clasice, oferind astfel satisfacție amatorilor de jocuri clasice. Astfel, jocul este compus din cadranul ruletei și masa de joc, de culoare verde, în vreme ce bila de culoare albă este aruncată pe mantinelă de un dealer virtual, dacă este să ne referim la cazinourile online.

Ruleta americană

Deși aparent este mai greu, ruleta americană a devenit, de asemenea, unul dintre cele mai iubite jocuri ruletă, devenind răspândit atât în cazinourile de peste Ocean, cât și în cele din Anglia sau din Extremul Orient. Spre deosebire de ruleta europeană, acesta vine cu două căsuțe de zero marcate pe cadranul de joc, astfel încât șansele de câștig ale jucătorilor în fața cazinoului scad considerabil. Acest lucru nu i-a știrbit încă cu nimic din atractivitate ruletei americane, ci dimpotrivă.

Ruleta Pinball

O altă versiune a jocului de ruletă este Ruleta Pinball, o combinație între cele două sisteme estrem de iubite în sălile de joc. Diferența este că bila nu mai este lansată pe mantinelă, ci cin laterală, asemănător jocului Pinball, iar cu ajutorul manetei putem direcționa bila spre căsuțele norocoase, amplasate la baza ecranului.